Te gast bij Taal Graag...

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuwe aanbod? Volg ons dan op Facebook.

Aanbod Frans


Au secours...
hulp voor Frans in de kerstvakantie

Au secours - 2de middelbaar

27-28 december 2021


Zit je in het tweede middelbaar en heb je het moeilijk met Frans? Mis je de nodige basiskennis om op het juiste niveau te geraken? Kom dan tijdens de kerstvakantie de belangrijkste leerstof van het eerste jaar herhalen tijdens twee dagen.

We gaan aan de hand van (communicatieve) oefeningen en spelletjes aan de slag met een greep uit de volgende onderwerpen: l'indicatif présent (-ER, -IR, onregelmatige ww), le futur proche, le passé récent, le passé composé, l'adjectif possessif, l'adjectif démonstratif,... Ook worden er studietips gegeven en wordt  er gewerkt aan basiswoordenschat.

De cursus wordt gegeven door een ervaren en enthousiaste leerkracht! In de mate van het mogelijke wordt er rekening gehouden met welke specifieke onderdelen jij wilt herhalen.


  • min. 4 - max. 8 personen
  • 27 en 28 december 2021
  • van 10.00 tot 15.15u
    (45 minuten pauze, lunchpakket meebrengen)
  • prijs: 135 EUR
  • inschrijven via Master More

Au secours - 3de-4de middelbaar

3-4-5 januari 2022


Blijken je resultaten voor Frans na het eerste semester tegen te vallen en wil je je beter voorbereiden op de lessen Frans tijdens het tweede semester? Dan is deze opfriscursus misschien wel iets voor jou!

In deze korte maar krachtige taalstage komen we terug op de moeilijkste grammaticale topics van de tweede graad (zoals les temps du passé, l'accord du participe passé, les indéfinis, le gérondif en dergelijke meer...) en besteden we uiteraard ook de nodige aandacht aan de verschillende taalvaardigheden zoals spreken, conversatietraining, luisteren, schrijven en lezen. Bovendien zal de leraar trachten de inhoud af te stemmen op concrete vragen van de deelnemers zelf.

Jouw trainer van dienst is Tom Minne. Tom is een universitair geschoolde taalleraar (KULeuven) en studiecoach. Hij geeft les in het secundair onderwijs (tweede en derde graad) aan het Sint-Romboutscollege en werkt ook als zelfstandig taaltrainer.

Gastdocent Sanne Vleugels van MasterMore
Gastdocent Sanne Vleugels van MasterMore
Gastdocent Tom Minne van Language at work
Gastdocent Tom Minne van Language at work

En verder...

Tijdens de zomervakantie 2021 werden enkele herhalingscursussen Frans (per studiejaar) georganiseerd. Hiervoor werkt Taal Graag met gastdocenten Sanne en Tom. Ben je hierin geïnteresseerd voor volgende zomer (of reeds vroeger)? Laat dan zeker hiernaast je gegevens na.